Topfotograaf William Rutten over Day in My Life:

“Wat een ontzettend leuk en origineel idee Gonda! En dat niet alleen, wat een geweldige foto’s maak je!!
Dit zou elk gezin bijna verplicht moeten laten maken van zichzelf, wat een uniek tijdsbeeld voor later.
Wat een vakvrouw en wat een fantastische manier van fotografie. Heel veel succes Gonda, ik ben fan!”

Workshop en mentoring Day in the Life fotografie

 • Je fotografeert al een tijdje.
 • Je wilt graag gezinsfoto’s maken die niet geposeerd zijn, maar iedere keer als je dit probeert gaan kinderen zo’n ‘mooie’ neplach naar je maken.
 • Je houdt er dus van om échte emoties op foto’s terug te zien.
 • Niet onbelangrijk: je weet hoe je camera werkt en begrippen als diafragma, ISO en sluitertijd zijn bekend voor je.

Dan is mijn workshop Day in the Life fotografie iets voor jou!
 In twee dagen gaan we alles, maar dan ook echt alles, doornemen wat jij moet weten om de mooiste documentaire familiefoto’s te maken!

DFA award voor Nederlandse fotograaf
5th Place DFA: The Holidays
by Gonda Meurs, Netherlands.

Dag 1:

Ik ga jullie antwoord geven op de volgende vragen (en waarschijnlijk nog veel meer ):

 • Wat is documentaire familiefotografie? Wat is het grootste verschil met lifestyle fotografie?
 • Waar moet je allemaal rekening mee houden tijdens de voorbereidingen? Welke vragen stel je vooraf aan het gezin, hoe zorg je ervoor dat je klant de juiste verwachtingen heeft, etc.
 • Hoe is het contact met het gezin tijdens een Day in the Life reportage? Praat je veel of juist niet, ben je onderdeel van het gezin of houd je juist bewust veel afstand?
 • Welke techniek komt erbij kijken? Ik vertel je met welke camera ik werk, wat mijn favoriete lenzen zijn en met welke instellingen ik werk. Hier komen ook verschillende lichtomstandigheden aan bod en vertel ik hoe ik hiermee omga.
 • Hoe maak je een goede documentaire foto? Dit is het belangrijkste gedeelte van de workshop. Hier ga ik o.a. de ‘basisregels’ van een goede documentaire foto uitleggen en gaan wij allerlei verschillende situaties bespreken. Bewegende kinderen, huilende kinderen, binnen versus buiten fotograferen, welk standpunt kun je het beste kiezen en nog veel meer momenten gaan we bespreken.

Het hele ‘proces’ na het maken van je reportage gaan we ook doornemen.

 • Hoe kies je de sterkste foto uit al die foto’s die je maakt? Ik laat jullie zien hoe ik foto’s selecteer en welke foto’s ik wél en niet aan mijn klanten lever.
 • Welke nabewerking pas ik op mijn foto’s toe? Hoe maak je een foto krachtiger door een goede nabewerking? Wanneer kies je voor kleur en wanneer voor zwart-wit?
 • Social media en marketing. Wat doe ik hieraan? Waar maak ik mijn keuzes in? Mijn samenwerkingen met influencers, mijn aanbeveling door William Rutten, het komt allemaal aan bod!

En last but not least:

 • We bespreken een aantal foto’s die jullie zelf meegenomen hebben! Ik vraag iedere deelnemer om vijf foto’s mee te nemen waar hij/zij trots op is. Dit hoeven geen familie documentaire foto’s te zijn, maar dit mag natuurlijk wel.

Na de eerste dag ga je zelf aan de slag! Je gaat een Day in the Life reportage maken van je eigen gezin of een ‘vreemd’ gezin.

Dag 2:

De tweede dag vindt plaats op een avond en staat in het teken van het bespreken van elkaars foto’s. Een kop koffie, thee (of een wijntje :-)), iets lekkers erbij en samen elkaars beelden bekijken. Iedereen neemt een selectie foto’s uit zijn reportage mee. Wat ging er goed, maar ook waar liep je tegenaan tijdens het fotograferen? We gaan kijken hoe je soortgelijke situaties in de toekomst nog beter kunt benaderen waardoor je foto’s alleen maar sterker worden. Je leert niet alleen van het bespreken van je eigen foto’s maar juist ook door het bekijken van elkaars foto’s en samen de goede en minder goede dingen van een foto te benoemen.

Facebook groep

Na deze 2 dagen is het echter niet afgelopen! Alle deelnemers krijgen namelijk toegang tot een besloten Facebook groep waar we onze tofste foto’s kunnen delen, we elkaar kunnen helpen en ik al jullie vragen kan beantwoorden.

Data:

September/oktober 2019. Exacte data worden nog bekend gemaakt. 

Locatie:

In mijn studio aan de Oude Amersfoortseweg 223 in Hilversum. Dichtbij de afrit van de A27 en op 10 minuten lopen van station Hilversum Sportpark.

Maximaal aantal deelnemers is 6 personen. Op deze manier kan ik ook aandacht geven aan individuele vragen.

Kosten en inschrijven:

€ 375,- exclusief BTW

Inschrijven kan door een email te sturen naar info@gondafotografie.nl met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer.

Mentoring

Vind je het fijner om 1-op-1 alles te leren over Day in the Life fotografie? Heb je bijvoorbeeld specifieke vragen over bepaalde onderwerpen of loop je tegen bepaalde problemen aan tijdens het fotograferen? Dan is mijn mentoring iets voor jou! 
De mentoring is net zoals de workshop verdeeld over twee dagen. Ik vertel alles wat ook bij dag 1 van de workshop aan bod komt, we kunnen alleen gerichter op bepaalde onderwerpen dieper ingaan. Op dag 2 (een avond) bespreken we 1 hele reportage die je gemaakt hebt en beperken we ons dus niet tot een selectie van je foto’s.
Na afloop van de mentorsessies zorg ik ervoor dat je via een besloten Facebook groep nog al je vragen kunt blijven stellen en je gemaakte foto’s met mij kunt blijven delen.

De data voor de mentorsessies bepalen we gezamenlijk.

De prijs voor mentoring is € 575,- exclusief BTW 
.

Award FPJA Familie FotograafAward top 10 Familie Fotogrfie