Familie fotograaf Amsterdam

Workshop ‘Day in My Life fotografie voor moeders’

  • Wil jij graag mooie, ongeposeerde, foto’s van je kinderen maken? Foto’s waar ze op staan zoals ze écht zijn, geen ‘say cheese’ glimlach.
  • Heb je een camera, maar ligt die te veel in de kast?
  • Krijg jij het Spaans benauwd van begrippen als diafragma en sluitertijd?
    ÉN:
  • Wil je jouw foto’s mooi kunnen bewerken? Van kleur naar zwart-wit, iets lichter, donkerder, meer ‘warmte’ aan je foto geven, bijsnijden en nog veel meer.

Volg dan mijn workshop ‘Day in My Life fotografie voor moeders’!
In twee dagen leer ik je alles over het gebruik van je camera én hoe je de dagelijkse momenten met je kinderen het mooiste kunt fotograferen.

Dag 1:

Ochtend
–  Het technische gedeelte: wat is sluitertijd, diafragma en ISO en wat kun je ermee?
–  Oefenen met jouw camera! Fotograferen leer je door het te doen, dus we gaan naar buiten om het geleerde in de praktijk brengen.

Uiteraard is een lekkere lunch bij de workshop inbegrepen!

Middag
–  Hoe maak je een goede Day in My Life foto?
Hier ga ik o.a. de ‘basisregels’ van een goede documentaire foto uitleggen en gaan wij allerlei verschillende situaties bespreken. Bewegende kinderen, huilende kinderen, binnen versus buiten fotograferen, welk standpunt kun je het beste kiezen en nog veel meer momenten gaan we bespreken.
–  We bespreken een aantal foto’s die jullie zelf meegenomen hebben! Ik vraag iedereen om vijf foto’s mee te nemen waar hij/zij trots op is. Dit hoeven geen kinder- of gezinsfoto’s te zijn, maar dit mag natuurlijk wel. Na de eerste dag ga je zelf aan de slag, je gaat je eigen gezin fotograferen!

Dag 2:

De tweede dag vindt plaats op een avond en staat in het teken van het bespreken van elkaars foto’s én aan het nabewerken van foto’s. Een kop koffie, thee (of een wijntje :-)), iets lekkers erbij en samen elkaars foto’s bekijken.

–  Wat ging er goed, maar ook waar liep je tegenaan tijdens het fotograferen? We gaan kijken hoe je soortgelijke situaties in de toekomst nog beter kunt benaderen waardoor je foto’s alleen maar sterker worden. Je leert niet alleen van het bespreken van je eigen foto’s maar juist ook door het bekijken van elkaars foto’s en samen de goede en minder goede dingen van een foto te benoemen.
–  Hoe maak je een foto krachtiger door een goede nabewerking? Ik laat zien hoe ik mijn foto’s nabewerk, wanneer en hoe ik een foto omzet in zwart-wit en we gaan een aantal van jullie foto’s ter plekke bewerken.

Data:

Dag 1: Zaterdag 14 september van 10:00 tot 16:00 uur
Dag 2: Donderdag 17 oktober van 19:00 tot 22:00 uur

Locatie:
In mijn studio aan de Oude Amersfoortseweg 223 in Hilversum. Dichtbij de afrit van de A27 en op 10 minuten lopen van station Hilversum Sportpark.

Maximaal aantal deelnemers is 6 personen. Op deze manier kan ik ook aandacht geven aan individuele vragen.

Kosten en inschrijven:
€ 250,- (inclusief BTW)

Inschrijven kan door een email te sturen naar info@gondafotografie.nl met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer én de naam van de workshop die je wilt volgen.

Bij het boeken van een workshop ga je akkoord met mijn algemene voorwaarden workshops/mentoring.