beginners workshop

Leer mooie foto’s maken van je kinderen met échte emoties!

Workshop ‘Day in My Life’ fotografie voor beginners

9

Wil jij graag mooie, ongeposeerde, foto’s van kinderen maken? Foto’s waar ze op staan zoals ze écht zijn, geen ‘say cheese’ glimlach?

9

Heb je een camera, maar ligt die te veel in de kast?

9

Krijg jij het Spaans benauwd van begrippen als diafragma en sluitertijd?

9

Wil je jouw foto’s mooi kunnen bewerken? Van kleur naar zwart-wit, iets lichter, donkerder, meer ‘warmte’ aan je foto geven, bijsnijden en nog veel meer?

Volg dan mijn workshop ‘Day in My Life fotografie voor beginners’!
 In twee dagen leer ik je alles over het gebruik van je camera én hoe je de dagelijkse momenten met kinderen het mooiste kunt fotograferen.

Dag 1 (inclusief lunch)
Ochtend
–  Het technische gedeelte: wat is sluitertijd, diafragma en ISO en wat kun je ermee?
–  Oefenen met jouw camera! Fotograferen leer je door het te doen, dus we gaan naar buiten om het geleerde in de praktijk brengen.

Middag
–  Hoe maak je een goede Day in My Life foto?
Hier ga ik o.a. de ‘basisregels’ van een goede documentaire foto uitleggen en gaan wij allerlei verschillende situaties bespreken. Bewegende kinderen, huilende kinderen, binnen versus buiten fotograferen, welk standpunt kun je het beste kiezen en nog veel meer momenten gaan we bespreken.
–  We bespreken een aantal foto’s die jullie zelf meegenomen hebben! Ik vraag iedereen om vijf foto’s mee te nemen waar hij/zij trots op is. Dit hoeven geen kinder- of gezinsfoto’s te zijn, maar dit mag natuurlijk wel. Na de eerste dag ga je zelf aan de slag, je gaat een gezin fotograferen!

Dag 2:
De tweede dag vindt plaats op een avond en staat in het teken van het bespreken van elkaars foto’s én aan het nabewerken van foto’s. Een kop koffie, thee (of een wijntje :-)), iets lekkers erbij en samen elkaars foto’s bekijken.

–  Wat ging er goed, maar ook waar liep je tegenaan tijdens het fotograferen? We gaan kijken hoe je soortgelijke situaties in de toekomst nog beter kunt benaderen waardoor je foto’s alleen maar sterker worden. Je leert niet alleen van het bespreken van je eigen foto’s maar juist ook door het bekijken van elkaars foto’s en samen de goede en minder goede dingen van een foto te benoemen.

–  Hoe maak je een foto krachtiger door een goede nabewerking? Ik laat zien hoe ik mijn foto’s nabewerk, wanneer en hoe ik een foto omzet in zwart-wit en we gaan een aantal van jullie foto’s ter plekke bewerken.

 

Meer informatie

Data:

I.v.m. mijn zwangerschapsverlof geef ik dit jaar geen workshops meer. In maart/april 2022 vindt de eerste workshop weer plaats. Dit zal op een zaterdag zijn. Zodra de exacte datum bekend is zal ik dat hier bekend maken. Je mag natuurlijk altijd een email sturen (info@gondafotografie.nl) als je geïnteresseerd bent in deelname, dan zal ik je als eerste laten weten wanneer er een nieuwe workshop ingepland wordt.  

Locatie:
In mijn studio aan de Oude Amersfoortseweg 223 in Hilversum. Dichtbij de afrit van de A27 en op 10 minuten lopen van station Hilversum Sportpark.

Kosten en inschrijven:
€ 250,- (inclusief BTW)

Inschrijven kan via onderstaand contactformulier of door een email te sturen naar info@gondafotografie.nl met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer én de naam van de workshop die je wilt volgen.

Maximaal aantal deelnemers is 6 personen. Op deze manier kan ik ook aandacht geven aan individuele vragen.

reacties van cursisten

Via social media ben ik in contact gekomen met Gonda en haar manier van fotograferen spreekt mij enorm aan. Toen ik op haar website las dat ze ook workshops gaf was ik dan ook meteen nieuwsgierig. Echter, door mijn zwangerschap waren de groepsworkshops geen optie maar een 1-op-1 workshop wel. En wat ben ik blij dat ik voor deze mogelijkheid ben gegaan!
De eerste dag was bij haar thuis en heeft ze mijn theoretische kennis opgehaald en een hoop bijgeleerd. Tijdens de workshop paste ze het niveau en de snelheid van de leerstof moeiteloos aan aan mijn niveau en was er alle tijd voor mijn vragen. Zeker het bekijken van mijn eigen foto’s die, dan wel goed gelukt dan wel minder goed gelukt waren, was heel waardevol voor mij. Ook heeft ze de basis van Lightroom uitgelegd zodat ik nu ook aan de slag kan met nabewerken.
De week erna kwam ze mijn kant op en hebben we in mijn huis geoefend met mijn eigen dochter. Een geweldige leerschool. Zoveel geleerd over compositie, belichting en het juiste moment pakken. En juist omdat het in mijn eigen huis was, heb ik hier heel veel aan want dat is toch de omgeving waar ik het meeste fotografeer.

Een absolute aanrader! Heel veel dank voor je hulp Gonda!

Emilie Bots
16 januari 2019

De workshop was heel praktisch, echt instapniveau en heel erg gericht op het fotograferen in je eigen thuissituatie. Dat gaat de jaarlijkse fotoboeken ook leuker maken! De Facebook groep ernaast was ook erg leuk, zo konden we tussentijds van alles met elkaar delen.

Suzanne Oosterveen
11 februari 2020

Echt een onwijs leuke en leerzame workshop gevolgd bij Gonda! Als beginner heb ik hier zoveel van opgestoken! Gonda gaf ieder op zijn (of haar ;-)) eigen niveau persoonlijke aandacht. De ene was misschien iets verder dan de ander maar hier wist Gonda goed en leuk op in te spelen. Gonda leert je nét even anders naar dingen te kijken. Met haar duidelijke uitleg en tips zorgt ze ervoor dat iedere foto een geweldige herinnering wordt. Ook het 2e moment vond ik erg leuk en leerzaam! En voor nu… blijven oefenen natuurlijk!

Diane Bekkers
11 juni 2020

Inschrijven

Ben je enthousiast geworden? Wil je je graag inschrijven voor de workshop ‘Day in My Life’ fotografie voor beginners?

Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik werk als gezinsfotograaf door heel Nederland en België, oa in Hilversum, Utrecht, Amsterdam

 

Day in My Life
Gonda Meurs
info@gondafotografie.nl
+31(0)6 447 447 99

KVK 54931940
Algemene voorwaarden
Privacy