beginners workshop

Leer mooie foto’s maken van je kinderen met échte emoties!

Workshop ‘Day in My Life’ fotografie voor beginners

9

Wil jij graag mooie, ongeposeerde, foto’s van kinderen maken? Foto’s waar ze op staan zoals ze écht zijn, geen ‘say cheese’ glimlach?

9

Heb je een camera, maar ligt die te veel in de kast?

9

Krijg jij het Spaans benauwd van begrippen als diafragma en sluitertijd?

9

Wil je jouw foto’s mooi kunnen bewerken? Van kleur naar zwart-wit, iets lichter, donkerder, meer ‘warmte’ aan je foto geven, bijsnijden en nog veel meer?

Volg dan mijn workshop ‘Day in My Life fotografie voor beginners’!
 In twee dagen leer ik je alles over het gebruik van je camera én hoe je de dagelijkse momenten met kinderen het mooiste kunt fotograferen.

Dag 1 (inclusief lunch)
Ochtend
–  Het technische gedeelte: wat is sluitertijd, diafragma en ISO en wat kun je ermee?
–  Oefenen met jouw camera! Fotograferen leer je door het te doen, dus we gaan naar buiten om het geleerde in de praktijk brengen.

Middag
–  Hoe maak je een goede Day in My Life foto?
Hier ga ik o.a. de ‘basisregels’ van een goede documentaire foto uitleggen en gaan wij allerlei verschillende situaties bespreken. Bewegende kinderen, huilende kinderen, binnen versus buiten fotograferen, welk standpunt kun je het beste kiezen en nog veel meer momenten gaan we bespreken.
–  We bespreken een aantal foto’s die jullie zelf meegenomen hebben! Ik vraag iedereen om vijf foto’s mee te nemen waar hij/zij trots op is. Dit hoeven geen kinder- of gezinsfoto’s te zijn, maar dit mag natuurlijk wel. Na de eerste dag ga je zelf aan de slag, je gaat een gezin fotograferen!

Dag 2:
De tweede dag vindt plaats op een avond en staat in het teken van het bespreken van elkaars foto’s én aan het nabewerken van foto’s. Een kop koffie, thee (of een wijntje :-)), iets lekkers erbij en samen elkaars foto’s bekijken.

–  Wat ging er goed, maar ook waar liep je tegenaan tijdens het fotograferen? We gaan kijken hoe je soortgelijke situaties in de toekomst nog beter kunt benaderen waardoor je foto’s alleen maar sterker worden. Je leert niet alleen van het bespreken van je eigen foto’s maar juist ook door het bekijken van elkaars foto’s en samen de goede en minder goede dingen van een foto te benoemen.

–  Hoe maak je een foto krachtiger door een goede nabewerking? Ik laat zien hoe ik mijn foto’s nabewerk, wanneer en hoe ik een foto omzet in zwart-wit en we gaan een aantal van jullie foto’s ter plekke bewerken.

 

Meer informatie

Data:

De eerste workshop vindt in oktober/november 2023 plaats. Dit zal op een zaterdag zijn. Zodra de exacte datum bekend is zal ik dat hier bekend maken. Je mag natuurlijk altijd een email sturen (info@gondafotografie.nl) als je geïnteresseerd bent in deelname, dan zal ik je als eerste laten weten wanneer er een nieuwe workshop ingepland wordt.  

Locatie:
De workshop Day in the Life fotografie geef ik op een locatie in Kerkrade, Zuid-Limburg. Mocht de afstand een probleem zijn, maak er dan een leuk weekendje weg van ;-), op 15 minuten rijden zit je midden in het Heuvelland! Ik geef je graag tips voor leuke uitjes en restaurantjes! .

Kosten en inschrijven:
€ 250,- (inclusief BTW)

Inschrijven kan via onderstaand contactformulier of door een email te sturen naar info@gondafotografie.nl met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer én de naam van de workshop die je wilt volgen.

Maximaal aantal deelnemers is 6 personen. Op deze manier kan ik ook aandacht geven aan individuele vragen.

reacties van cursisten

Via social media ben ik in contact gekomen met Gonda en haar manier van fotograferen spreekt mij enorm aan. Toen ik op haar website las dat ze ook workshops gaf was ik dan ook meteen nieuwsgierig. Echter, door mijn zwangerschap waren de groepsworkshops geen optie maar een 1-op-1 workshop wel. En wat ben ik blij dat ik voor deze mogelijkheid ben gegaan!
De eerste dag was bij haar thuis en heeft ze mijn theoretische kennis opgehaald en een hoop bijgeleerd. Tijdens de workshop paste ze het niveau en de snelheid van de leerstof moeiteloos aan aan mijn niveau en was er alle tijd voor mijn vragen. Zeker het bekijken van mijn eigen foto’s die, dan wel goed gelukt dan wel minder goed gelukt waren, was heel waardevol voor mij. Ook heeft ze de basis van Lightroom uitgelegd zodat ik nu ook aan de slag kan met nabewerken.
De week erna kwam ze mijn kant op en hebben we in mijn huis geoefend met mijn eigen dochter. Een geweldige leerschool. Zoveel geleerd over compositie, belichting en het juiste moment pakken. En juist omdat het in mijn eigen huis was, heb ik hier heel veel aan want dat is toch de omgeving waar ik het meeste fotografeer.

Een absolute aanrader! Heel veel dank voor je hulp Gonda!

Emilie Bots
16 januari 2019

De workshop was heel praktisch, echt instapniveau en heel erg gericht op het fotograferen in je eigen thuissituatie. Dat gaat de jaarlijkse fotoboeken ook leuker maken! De Facebook groep ernaast was ook erg leuk, zo konden we tussentijds van alles met elkaar delen.

Suzanne Oosterveen
11 februari 2020

Dit jaar wilde ik meer tijd besteden aan fotografie workshops en was via social media op het Instagram account van Gonda terecht gekomen. Jouw stijl vind ik erg gaaf; de dagelijkse dingen vastleggen i.p.v. die geposeerde portretten die je ook vaak tegenkomt op social media (die overigens ook erg mooi zijn hoor). Vooraf wilde ik wat meer weten over de belichtingsdriehoek in de praktijk (theorie wist ik al maar het toepassen in de praktijk vond en vind ik nog wat lastig), compositie, wanneer kies je voor zwart/wit en wanneer voor kleur en bruikbare feedback op mijn eigen foto’s en die van anderen. De foto’s die je gebruikte als voorbeeld om alles uit te leggen vond ik erg verhelderend. Ook het oefenen met de instellingen van de camera en het gebruiken van de verschillende diafragma’s en lichtsituaties buiten vond ik leerzaam. Ik vond het leuk om te zien dat jij ook vaak veel foto’s moet maken om het juiste moment vast te kunnen leggen. Ook de voorbeelden met de verschillende composities vond ik erg helder. Ik heb absoluut veel aan de workshop gehad. Door de workshop heb ik veel geleerd en ben erg gemotiveerd om te blijven oefenen. De besloten Facebook groep is een heel leuk idee om van de deelnemers de gemaakte foto’s te zien en de feedback van jou te lezen. Ik zou iedereen die iets met fotografie doet of geïnteresseerd is in het maken van ‘day in the life’ foto’s deze workshop aanraden.

Debbie van Egmond
13 juni 2020

Inschrijven

Ben je enthousiast geworden? Wil je je graag inschrijven voor de workshop ‘Day in My Life’ fotografie voor beginners?

Vul dan het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik werk als gezinsfotograaf door heel Nederland en België, oa in Hilversum, Utrecht, Amsterdam

 

Day in My Life
Gonda Meurs
info@gondafotografie.nl
+31(0)6 447 447 99

KVK 54931940
Algemene voorwaarden
Privacy