Workshop day in the life fotografie

In deze workshop day in the life fotografie leer je de mooiste documentaire familiefoto’s te maken!

Workshop en mentoring ‘day in the life’ fotografie

9

Je fotografeert al een tijdje.

9

Je wilt graag gezinsfoto’s maken die niet geposeerd zijn, maar iedere keer als je dit probeert gaan kinderen zo’n ‘mooie’ neplach naar je maken.

9

Je houdt er dus van om échte emoties op foto’s terug te zien.

9

Niet onbelangrijk: je weet hoe je camera werkt en begrippen als diafragma, ISO en sluitertijd zijn bekend voor je.

Dan is mijn workshop of mentoring Day in the Life fotografie iets voor jou!


“Wat een ontzettend leuk en origineel idee Gonda! En dat niet alleen, wat een geweldige foto’s maak je!!
Dit zou elk gezin bijna verplicht moeten laten maken van zichzelf, wat een uniek tijdsbeeld voor later.
Wat een vakvrouw en wat een fantastische manier van fotografie. Heel veel succes Gonda, ik ben fan!”

Topfotograaf William Rutten over Day in My Life (om aan zo'n mooie review te komen leer ik je ook in de workshop Day in the Life fotografie)

Een leerzame workshop

De workshop Day in the Life fotografie bestaat uit twee dagen. Hierin gaan we alles, maar dan ook echt alles, doornemen wat jij moet weten om de mooiste documentaire familiefoto’s te maken!

Dag 1 van de workshop Day in the Life fotografie (inclusief lunch)
Op dag 1 ga ik jullie meenemen in de wereld van documentaire fotografie. Mijn doel is dat jullie met deze workshop Day in the Life fotografie de mooiste en meeste pure gezinsfoto’s leert maken. Ik ga jullie op deze dag dan ook antwoord geven op de volgende vragen (en waarschijnlijk nog veel meer ):

– Wat is documentaire familiefotografie? – Wat is het grootste verschil met lifestyle fotografie?

– Waar moet je allemaal rekening mee houden tijdens de voorbereidingen? Welke vragen stel je vooraf aan het gezin, hoe zorg je ervoor dat je klant de juiste verwachtingen heeft, etc.

– Hoe is het contact met het gezin tijdens een Day in the Life reportage? Praat je veel of juist niet, ben je onderdeel van het gezin of houd je juist bewust veel afstand?

– Welke techniek komt erbij kijken? Ik vertel je met welke camera ik werk, wat mijn favoriete lenzen zijn en met welke instellingen ik werk. Hier komen ook verschillende lichtomstandigheden aan bod en vertel ik hoe ik hiermee omga.

– Hoe maak je een goede documentaire foto? Dit is het belangrijkste gedeelte van de workshop. De woorden compositie en moment zul je vaak gaan horen. De ‘basisregels’ van een goede documentaire foto ga ik uitleggen en wij gaan allerlei verschillende situaties bespreken. Bewegende kinderen, binnen versus buiten fotograferen, welk standpunt kun je het beste kiezen en nog veel meer situaties.

Tijdens de workshop Day in te Life fotografie gaan we ook het hele ‘proces’ na het maken van je reportage doornemen. Want een goede fotograaf weet ook de juiste foto’s eruit te pikken en hoe deze het beste te bewerken. Ook wil je natuurlijk weten hoe je jezelf beter in de markt kunt zetten. We behandelen dan ook het volgende:

– Hoe kies je de sterkste foto uit al die foto’s die je maakt? Ik laat jullie zien hoe ik foto’s selecteer en welke foto’s ik wél en niet aan mijn klanten lever.

– Welke nabewerking pas ik op mijn foto’s toe? Hoe maak je een foto krachtiger door een goede nabewerking? Wanneer kies je voor kleur en wanneer voor zwart-wit?

– Hoe kies je de sterkste foto uit al die foto’s die je maakt? Ik laat jullie zien hoe ik foto’s selecteer en welke foto’s ik wél en niet aan mijn klanten lever.

 

 

 

– Welke nabewerking pas ik op mijn foto’s toe? Hoe maak je een foto krachtiger door een goede nabewerking? Wanneer kies je voor kleur en wanneer voor zwart-wit?

– Social media en marketing. Wat doe ik hieraan? Waar maak ik mijn keuzes in? Mijn samenwerkingen met influencers, mijn aanbeveling door William Rutten, het komt allemaal aan bod!

En last but not least zoomen we natuurlijk ook even in op jou! Want je hebt niet voor niks gekozen om de workshop Day in the Life fotografie te gaan doen:

We bespreken een aantal foto’s die jullie zelf meegenomen hebben! Ik vraag iedere deelnemer om vijf foto’s mee te nemen waar hij/zij trots op is. Dit hoeven geen familie documentaire foto’s te zijn, maar dit mag natuurlijk wel

Na de eerste dag ga je zelf aan de slag! Je gaat een Day in the Life reportage maken van je eigen gezin of een ‘vreemd’ gezin.


Dag 2 van de workshop Day in the Life fotografie:
De tweede dag vindt plaats op een avond en staat in het teken van het bespreken van elkaars foto’s. Een kop koffie, thee (of een wijntje :-)), iets lekkers erbij en samen elkaars beelden bekijken. Iedereen neemt een selectie foto’s uit zijn reportage mee. We kijken wat je hebt gedaan na alle kennis die je hebt op gedaan tijdens de eerste dag van de workshop Day in the Life fotografie. Wat ging er goed, maar ook waar liep je tegenaan tijdens het fotograferen? We gaan kijken hoe je soortgelijke situaties in de toekomst nog beter kunt benaderen waardoor je foto’s alleen maar sterker worden. Je leert niet alleen van het bespreken van je eigen foto’s maar juist ook door het bekijken van elkaars foto’s en samen de goede en minder goede dingen van een foto te benoemen.

 

Facebook groep
Na deze 2 dagen is het echter niet afgelopen! Alle deelnemers van de workshop day in the life fotografie krijgen namelijk toegang tot een besloten Facebook groep waar we onze tofste foto’s kunnen delen, we elkaar kunnen helpen en ik al jullie vragen kan beantwoorden.

 

 

 

Meer informatie

Data:

De workshop vindt plaats op zaterdag 18 november 2023 (dag 1) en dinsdag 9 januari 2024 (dag 2, avond) plaats. Eventueel is het mogelijk om dag 2, de avond, online te volgen. 

Locatie:
De workshop Day in the Life fotografie geef ik op een locatie in Kerkrade, Zuid-Limburg. Mocht de afstand een probleem zijn, maak er dan een leuk weekendje weg van ;-), op 15 minuten rijden zit je midden in het Heuvelland! Ik geef je graag tips voor leuke uitjes en restaurantjes! 

Kosten en inschrijven:
€ 425,- exclusief BTW.

Inschrijven kan via onderstaand contactformulier of door een email te sturen naar info@gondafotografie.nl met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer én de naam van de workshop die je wilt volgen.

Maximaal aantal deelnemers is 6 personen. Op deze manier kan ik ook aandacht geven aan individuele vragen.

Mentoring

Vind je het fijner om 1-op-1 alles te leren over Day in the Life fotografie? Heb je bijvoorbeeld specifieke vragen over bepaalde onderwerpen of loop je tegen bepaalde problemen aan tijdens het fotograferen? Dan is mijn mentoring, dus eigenlijk een 1-op-1 workshop Day in the Life fotografie, iets voor jou! We vullen de mentoring helemaal in naar jouw wensen. Ik kan je de ‘basisregels’ van een goede documentaire foto uitleggen, kennis over nabewerking bijbrengen, maar misschien wil je liever jouw foto’s bespreken of dat ik met jou meeloop tijdens een reportage en gerichte tips geef. Het is helemaal aan jou! Na afloop van de mentoring zorg ik ervoor dat je via een besloten Facebook groep nog al je vragen kunt blijven stellen en je gemaakte foto’s met mij kunt blijven delen.

De prijs voor mentoring is afhankelijk van jouw exacte wensen. Neem dus zeker contact met mij op zodat we alle mogelijkheden kunnen bespreken.

reacties van cursisten

Door de workshop heb ik weer veel inspiratie gekregen, meer plezier in het fotograferen en weer een boost gekregen om hiermee verder te gaan. De tips die je gaf kwamen echt uit jezelf, je eigen tips en tricks en dat vond ik heel waardevol. De Facebook groep vind ik ook erg leuk, dan blijft het nog een beetje doorleven en heb ik het gevoel dat ik niet helemaal losgelaten word.

Anne Muhl
13 december 2019

Ik vond de workshop erg leuk en waardevol, vooral het gedeelte van de standpunten. De rustige uitleg was, mede door de voorbeeldfoto’s, erg duidelijk. Tussendoor konden we vragen stellen en je nam voor iedere vraag de tijd. Het is fijn om met een groepje te zijn, omdat je van elkaar ook heel veel leert. Toen ik de terug kom avond niet kon ivm oppas kwam je gelijk met de oplossing om het via Skype bij te wonen, wat een perfecte oplossing was. Ik kan het zeker iedereen aanbevelen. 

Claudia van Kuijk
24 januari 2020

Over Gonda

Ik fotografeer al ruim zeven jaar professioneel, waarvan ik al bijna drie jaar Day in My Life reportages maak. Ik heb dus al veel ervaring opgedaan bij allerlei gezinnen: in grote huizen, kleine huizen, met veel licht, weinig licht, veel kinderen, weinig kinderen, vrolijke kinderen en iets minder vrolijke kinderen :-). Ik maak Day in My Life reportages niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven en kinderdagverblijven. Zo heb ik in 2019 de gehele campagne voor een nieuw babyvoedingsmerk van Nestlé, Naturnes Bio mogen fotograferen. In totaal heb ik hiervoor 12 gezinnen in Nederland en België een hele dag mogen volgen. Inmiddels mag ik een groot aantal awards van de FPJA  (Family Photojournalist Association) op mijn naam zetten, waarbij ik in 2019 op de 12e plaats wereldwijd eindigde. Daarbij heb ik ook bij de DFA (Documentary Family Awards) van Kirsten Lewis al meerdere awards gewonnen. Ik vind het dan ook heel leuk om al die ervaring en kennis mee te geven in een workshop Day in the Life fotografie! 

make my day

Ben je enthousiast geworden? Wil je je graag inschrijven voor de workshop of meer informatie over mentoring?

Vul dan het formulier in en geef jouw wensen aan. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik werk als gezinsfotograaf door heel Nederland en België, oa in Hilversum, Utrecht, Amsterdam

 

Day in My Life
Gonda Meurs
info@gondafotografie.nl
+31(0)6 447 447 99

KVK 54931940
Algemene voorwaarden
Privacy