Boos, nee woedend was ik, de stoom kwam uit m’n oren……..Ik was 12 jaar en samen met mijn ouders op vakantie in Oostenrijk toen ik een koe zag met zo’n grote ouderwetse koebel. De hele vakantie was ik al op zoek naar zo’n koe om er een foto van te maken, dus snel de fotocamera van mijn moeder pakken en toen……….rolletje vol! Mijn broer had vlak hiervoor een aantal, in mijn ogen, onzinnige foto’s van mijn vader genomen en daardoor was het rolletje vol. Ik ben volgens mij nog nooit zo boos geweest op mijn broer.

Het fotograferen zat er dus al heel vroeg in bij mij. Na het afronden van een opleiding aan de Fotovakschool wist ik het helemaal zeker, dit wil ik doen, de rest van mijn leven! De adrenaline die door mijn lijf gaat als ik met mijn camera rondloop, het geweldige gevoel bij het bekijken van mijn foto’s op het beeldscherm van mijn pc, maar ook de frustratie als een foto niet zo uitpakt als je vooraf gehoopt had, al deze emoties waren voor mij het bewijs dat ik hier meer mee wilde doen. In 2014 heb ik dan ook de knoop doorgehakt door mijn baan op te zeggen en 100% voor mijn fotografie te gaan. Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen moment spijt van gehad!

Waarom Day in the Life reportages?

Mijn eerste betaalde opdrachten waren newbornreportages, het fotograferen van pasgeboren baby’s. Al snel kwam ik erachter dat ik de momenten waarop er normaal gesproken niet gefotografeerd wordt de mooiste vond om vast te leggen. Het troosten als de baby huilt, het klungelen om een romper dicht te krijgen en het knuffelen met elkaar. Allemaal momenten waarop je échte emoties bij mensen ziet en wat is er nu mooier dan het vastleggen van deze emoties? Hier kan geen gemaakte ‘say cheese’ glimlach tegenop.

Vier jaar geleden werd ik zelf voor de eerste keer moeder en kregen foto’s voor mij nog meer waarde. Zoveel mooie, grappige, onverwachte, gezellige en zeker ook frustrerende gezinsmomenten die iedere dag weer anders zijn. Ik kan zelf echt ontzettend genieten van mijn oudste zoon (4 jaar) die van de wc komt en zijn broek tot zijn oksels heeft opgetrokken, of mijn jongste zoon (2 jaar) die in 1 hap een hele boterham in zijn mond probeert te proppen. Dit soort momenten zorgden ervoor dat ik mij gespecialiseerd heb in Day in the Life reportages en Day in My Life heb opgericht.

In onderstaand filmpje kun je een goed beeld krijgen van hoe ik tijdens een Day in My Life reportage aan het werk ben.

En wie is Gonda verder?

  • Moeder… van twee hele knappe jongens, Jippe (5 jr) en Abel (3 jr).
  • Dol op… chocolade, veldbloemen, wijntjes drinken met vriendinnen, Madrid, tof ingerichte woonkamers, reizen (helaas met twee kleine kinderen te weinig), de fotoreportages in de LINDA en natuurlijk mijn eigen man!
  • Kan niet zonder… chocolade, muziek en mijn telefoon.
  • Stom… dat de zomer altijd zo snel voorbij gaat, druiven met pitjes, mensen die voorkruipen bij de kassa.

De Gooi en Eemlander heeft een leuk artikel over mij, mijn reportages en mijn gewonnen awards bij de FPJA (Family Photojournalist Association) geschreven. Bekijk hier het artikel in de Gooi en Eemlander.

Naast Day in the Life reportages fotografeer ik ook bruiloften. Bekijk mijn website www.gondafotografie.nl voor meer informatie en heel veel ongedwongen trouwfoto’s met échte emoties!