Drie weken rondreizen door Thailand met een kind van 2 jaar en een kind van 4 jaar oud. Vooraf kreeg ik heel vaak verbaasde blikken en opmerkingen als ‘mij niet gezien hoor’, ‘weet je het zeker, ze zijn nog wel erg klein’. Of ik het zelf niet al spannend genoeg vond? De lange vlucht met Abel (5 minuten stil zitten is een record voor hem), de hitte in Thailand, de totaal andere cultuur, het vreemde eten voor Jippe en Abel, allemaal dingen waar ik mij natuurlijk ‘zorgen’ over maakte. De reislust bij Rinaldo en mij was echter te groot om het niet te doen. Voordat Jippe en Abel er waren hebben we veel gereisd en dit willen we zeker in de toekomst proberen te blijven doen. Zo vertrokken we eind mei voor een dikke drie weken naar Bangkok!

Bangkok, Chiang Mai, Koh Samui en aan het einde nog een keer een paar dagen Bangkok (omdat we dit echt een te gekke stad vinden). Stuk voor stuk geweldige bestemmingen waar we van genoten hebben! De drukte en levendigheid in Bangkok waar Jippe en Abel alles prima vonden zolang we iedere dag maar een ritje met de tuk tuk maakten. Chiang Mai waar we lekker over marktjes gestruind hebben (een walhalla voor een fotograaf) en samen olifanten gingen wassen in een rivier. En last but not least: genieten van de mooiste afgelegen strandjes op Koh Samui.

Was het dan echt allemaal rozengeur en maneschijn en hadden die mensen van die verbaasde blikken bij het vertellen van onze vakantieplannen ongelijk? Nee, zeker niet! Alle indrukken waren, vooral voor Jippe, af en toe te veel waardoor de slechtste kanten van zijn karakter naar boven kwamen (lees: brutaal, chagrijnig, etc). Het reistempo met kinderen is echt een stuk lager dan tijdens een reis zonder kinderen, en daar had ik soms erg moeite mee. En dan hebben we die ontzettende hitte nog, die brak ons soms echt op. Wegen deze dingen op tegen alle mooie momenten die we met elkaar beleefd hebben? Zeker niet! Het was een ervaring die ik nooit zal vergeten! Ik heb er echt van genoten om te zien hoe makkelijk Jippe en Abel zich in een andere cultuur konden begeven, alsof ze nooit anders gedaan hadden. En tegelijkertijd hun verbazing zien als we over de markt liepen en ze allerlei, in hun ogen, vreemde producten zagen. Oké, ik geef toe, bij de gefrituurde schorpioen keek ik zelf ook wel enigszins verbaasd :-).

Oké, voordat ik dadelijk een blog van 5 pagina’s aan het schrijven ben, de foto’s moeten eigenlijk gewoon laten zien wat voor een te gekke tijd wij gehad hebben! Geniet dus lekker van de foto’s en mocht je nog meer willen weten over onze reis, mail, app of bel mij gerust!

Liefs,
Gonda

 

Rondreis Thailand met kinderen Rondreis Thailand met kinderen Rondreis Thailand met kinderen Rondreis Thailand met kinderen Rondreis Thailand met kinderen Rondreis Thailand met kinderen Rondreis Thailand met kinderen Rondreis Thailand met kinderen Rondreis Thailand met kinderen Rondreis Thailand met kinderen Rondreis Thailand met kinderen Rondreis Thailand met kinderen Rondreis Thailand met kinderen Rondreis Thailand met kinderen Rondreis Thailand met kinderen